KA2 VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY, VÝMĚNU ZKUŠENOSTÍ A PRAKTICKÉ STÁŽE

Klíčová aktivita (KA) vzdělávací programy, výměnu zkušeností a praktické stáže se zaměřuje na tvorbu a ověření VP, jejichž smyslem je u výběrové cílové skupiny popularizovat a podněcovat ke studiu přírodovědných a technických oborů. Dále výměna zkušeností mezi akademiky, učiteli, praxí a zájemci o uvedené obory, a to především formou osvědčených workshopů a kulatých stolů, kde je možno flexibilně reagovat na nejrůznější zvídavé a podnětné dotazy. Tyto aktivity doplňuje zajištění krátkodobých stáží pracovníků žadatele na špičkových pracovištích v EU za účelem přenosu good practices v oblasti transferu technologií, popularizace výzkumu a vývoje (VaV), systému CŽV apod.

Dílčími aktivitami (DA) v rámci KA2:        

DA2.1 Tvorba odborných vzdělávacích programů

vytváří sadu odborných vzdělávacích programů pro CS.Smyslem DA je připravit takové VP,které budou danou přírodovědně technickou oblast popisovat nekonvenční, hravou a inovativní formou a vybrané VP doplnit praktickými moduly.Část akcí zaměřených na enviroment proběhne v prostorách rekonstruovaného environmentálního vzdělávacího střediska MEVPIS,podpořeného z prostředků OPŽP.

DA2.2 Workshopy a kulaté stoly mezi akademiky, učiteli a odborníky z praxe

akademici, učitelé a odborníci z praxe, jak z ČR, tak ze zahraničí, formou WKS a kulatých stolů seznámí zájemce o přírodovědné a technické obory s aktuálními tématy, s výsledky badatelské činnosti žadatele a partnerů projektu. Cílem je podnítit zájem o specifické přírodovědné a technické obory, popularizovat je u vybrané CS a obsahově zpřístupnit procesy a výsledky VaV.

DA2.3 Stáže a podpora transferu znalostí a zkušeností

cílem jsou krátkodobé stáže studentů, akademických a vědeckých pracovníků, pracovníků aktivních v CŽV za účelem získat fungující příklady zejména v oblastech přenosu inovačních řešení, práce se specifickými cílovými skupinami a uplatnění výsledků VaV v praxi. Jsou vybrány špičková pracoviště jak v ČR, tak v zahraničí (EU).Stáže jsou zaměřeny na přírodovědné a technické obory dle profilace jednotlivých zapojených partnerů.