Označování a obaly potravin
úterý, 17. březen 2015 00:00
Popularizační Workshopy
|
Kde? Budova C Zemědělské fakulty JU, Program:
Prezentace 1: Nové evropské principy označování potravinářských výrobků V úvodu prezentace bude krátce představena Státní zemědělská a potravinářská inspekce a její úloha http://www.sciencezoom.cz/administrator/administrator/administrator/administrator/administrator/initial); background-attachment: initial; background-repeat: initial;">
http://www.sciencezoom.cz/administrator/initial); background-attachment: initial; background-repeat: initial;">Prezentace 2: Obal a zdravotní nezávadnost produktu http://www.sciencezoom.cz/administrator/initial); background-attachment: initial; background-repeat: initial;"> http://www.sciencezoom.cz/administrator/initial); background-attachment: initial; background-repeat: initial;">Prezentace je zaměřena na vývoj obalových materiálů a technologií. Na popis jejich vlastností a nejnovější trendy v této oblasti. Potraviny prošly v průběhu let mohutným vývojem. Na počátku byly konzumovány výhradně čerstvé ihned po ulovení nebo utržení. Vzhledem k tomu, že s rozvojem společnosti bylo nutno zajistit kvalitní výživu většího počtu obyvatelstva, bylo nutné přistoupit k prodloužení trvanlivosti potravin. Toho bylo dosaženo mimo jiné i jejich zabalením. Obalové materiály se vyvíjely a stále vyvíjejí velmi rychle a nyní již není problém zajistit – při dodržení přísných hygienických podmínek výroby – trvanlivost potravin až do několika měsíců či let. S rozvojem znalostí zpracování plastových obalů a jejich vlastností se postupně ustoupilo do těžkých a tvrdých plechových obalů a nyní je – až na některé výjimky – plechový obal na potravinářských výrobcích nepoužívá. http://www.sciencezoom.cz/administrator/initial); background-attachment: initial; background-repeat: initial;">
Prosím rezervujte si místo na webových stránkách www.sciencezoom.cz či e-mailu:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
|