SCIENCEZOOM2

Projekt scienceZOOM2 se realizuje pod záštitou Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Je financovaný z Evropského sociálního fondu Evropské unie.

Partneři projektu

Název projektu:

scienceZOOM2 popularizaceVaV

Zkrácený název projektu:

scienceZOOM2

číslo projektu:

CZ.1.07/2.3.00/45.0002

Prioritní osa:

2. Terciální vzdělávání, výzkum a vývoj

Oblast podpory:

2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji

Zahájení projektu:

7. 3. 2014

Ukončení Projektu:

30. 6. 2015

Projekt je zaměřen na systematizaci, profesionalizaci, integraci a realizaci vybraných aktivit směřujících k popularizaci VaV přírodovědných a technických oborů a jeho výsledků pro společnost; podpoře, rozvoji a inovacím systematické práce se zájemci o VaV práci, a to interaktivní, zajímavou a srozumitelnou formou a na další vzdělávání pracovníků VaV a ostatních pracovníků v oblasti řízení, popularizace a komunikace, identifikace, ochraně, transferu výsledků VaV.

Aktivity odpovídají VaV zaměření žadatele a partnerů, potřebám výběrové CS a reflektují potřeby definované ve významných národních a nadnárodních strategiích. Projekt pozitivně a synergicky navazuje na další projekty OPVK a OPVaVpI realizované žadatelem a partnery.

Projekt je ve vztahu k CS výběrový, specializovaný na definované zájemce, nikoliv plošně na veřejnost. Aktivity projektu jsou orientovány na kvalitu a vyžadují dlouhodobou a kontinuální práci s CS. I díky tomu je možno nabídnout hlubší perspektivu řešené tématiky. Naprostá většina aktivit projektu bude realizována v prostorách příjemce a partnerů projektu.

Hlavní cílem projektu je systematická příprava lidských zdrojů pro cílenou metodickou podporu oblasti přírodovědného a technického vzdělávání u žadatele, partnerů a vybraných zapojených organizací s výrazným důrazem na rozvoj a podporu spolupráce s vyššími odbornými, středními a základními školami v oblasti přírodovědného a technického vzdělávání.

Prostřednictvím smysluplných, atraktivních, srozumitelných a interaktivních aktivit podnítit hlubší zájem o VaV